Home > Citrix Delivery > Citrix Delivery Services Console Error Occurred When Using In The Discovery Process

Citrix Delivery Services Console Error Occurred When Using In The Discovery Process

Did you build the server with the same account you are trying to access the farm with? 1242-293214-1579323 Back to top Tony Scott Members #5 Tony Scott 25 posts Posted 07 Create one here. It worked for me.Good Luck 1242-293214-1589965 Back to top Report abuse Back to Management Consoles Reply to quoted posts Clear Citrix ©1999-2016 Citrix Systems, Inc. An unknown failure occurred while connecting to the database. Check This Out

Several functions may not work. My printer drivers are even working and not consuming my processor. go back into Citrix Discovery Service with the account you originally installed Xenapps 6 with and add that AD group(citrix management group) with full admin rights or what ever. The server is a new installation, new farm. see this

If they had then I'm positive they would have chosen VMware View instead. 1225-303847-1737933 Back to top Report abuse Page 1 of 2 1 2 Back to Management Consoles Reply Check that the server name is correct, that the server is on, that Citrix XenApp is installed on this server. If you want to enable remote access to DCOM from a PowerShell script you can find one here. Citrix is not responsible for inconsistencies, errors, or damage incurred as a result of the use of automatically-translated articles.

Upon first launch of the Delivery Services Console I am prompted to "Configure and Run Discovery" it returns "Errors occurred when using [servername] in the discovery process" When I click on Errors occurred when using SERVERNAME in the discovery process. Could you check that?Rene 1359-271661-1486318 Back to top Ashley Jackson Members #3 Ashley Jackson 63 posts Posted 09 August 2010 - 08:47 AM Hi Rene,I can't see anything in the event I did not have to change any permissions on DCOM.

Hope it helps you guys too!Edited by: Bas van Ommen on 2-apr-2012 10:06 1225-303847-1632743 Back to top Virginia Lyon Members #5 Virginia Lyon 1 posts Posted 03 April 2012 - 06:34 I have installed and configured COM+ in the Application Server role. Please make sure they are correct. Source I have not been able to locate a Citrix log.Thanks again....Edited by: Ron Skopitz on Apr 15, 2010 1:58 PM 1242-262957-1452646 Back to top Tom M Kludy Citrix Employees #3 Tom

The ability to discover farm servers has ceased (3/14/2012). He was working with technologies like Microsoft RDS, user environment management and (performance) monitoring. Resolution All the issues are caused by corrupted or invalid user credentials used by Citrix IMA to connect to the database. I did not need to change any service accounts from Network Service to Local.

This is driving me nuts! http://discussions.citrix.com/topic/294189-citrix-delivery-services-console-error/ I would suggest looking into the necessity of the added security measure vs making things actually work in your environement 1242-262957-1498392 Back to top bob burt Members #20 bob burt 60 Make sure that your account is a member of this computer’s Distributed COM Users group if you are connecting to a remote server. Event ID 7009 : Timeout (30000 milliseconds) waiting for the COM+ System Application service to connect).

I receive the following error:"An unexpected error occurred. his comment is here Please restart the IMA Service for changes to take effect. I am very new to Citrix and sure could use the help...I should also add: When I click on the error, the "Details" I get are: "An unexpected error occurred. Automatisch übersetzte Artikel können jedoch Fehler enthalten.

Citrix fornisce traduzione automatica per aumentare l'accesso per supportare contenuti; tuttavia, articoli automaticamente tradotte possono possono contenere degli errori. In my case it was only one Application and one Server folder.6. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OK 19. http://buzzmeup.net/citrix-delivery/citrix-delivery-services-console-discovery.html First, what option should I chose when installing the first server in the Domain A:1.

Citrix bietet automatische Übersetzungen, um den Zugriff auf Supportinhalte zu erweitern. This server is not the first server in the farm although i have not installed and configured the others. If information is corrupted, you'll get the "funniest" issues.

we changed administrator password afterward the discovery not working anymore!

Please re-enable javascript to access full functionality. The only thing that changed on my server was that it picked up a couple of Windows updates. To fix the issue, use DSMAINT utility to update the configuration parameters used by Citrix to connect to the data store. Thanks all ! 1359-294189-1665140 Back to top Report abuse Back to XenApp 6.0 for Windows Server 2008 R2 - General Reply to quoted posts Clear Citrix ©1999-2016 Citrix Systems, Inc.

I didn't do it myself, but the guy who fixed it told me what he did. I'm running the CDSC locally on the XA6 servers. I found this thread; http://forums.citrix.com/thread.jspa?messageID=1350189 - might be usefull. http://buzzmeup.net/citrix-delivery/citrix-delivery-services-console-discovery-fails.html I haven't tried this yet and would prefer to avoid this as i don't believe it should be necessary.

CANCEL Soutien Citrix Traduction automatique Cet article a été traduit à l'aide d'un système de traduction automatique et n'a pas été relu. Email check failed, please try again Sorry, your blog cannot share posts by email. %d bloggers like this: stop ima servicerun dsmaint recreathe lhcstart ima Check in this pretty old but still valid information http://knowledgecenter.citrix.com/article/CTX759510 1301-283393-1538821 Helpful Answer Back to top Corey Cook Members #8 Corey Cook 30 posts Brand new XenApp 6.0 installation connected to fresh SQL Server 2005 instance on a remote 2003 server.XenApp install cleanly.

In the Citrix documentation I foundhttp://support.citrix.com/proddocs/index.jsp?topic=/xenapp6-w2k8-install/ps-image-prep.htmlwhich should help you out I think?HTHRene 1359-271661-1487051 Back to top Jan Jonker Members #11 Jan Jonker 205 posts Posted 11 August 2010 - 11:10 AM Since my SQL database was using the wrong DBO it was not working. Can you think of possible causes (errors during installation or something)Rene 1359-271661-1486353 Back to top Ashley Jackson Members #5 Ashley Jackson 63 posts Posted 09 August 2010 - 10:35 AM Hi Ingmar VerheijAt the time Ingmar wrote this article he worked for PepperByte as a Senior Consultant (up to May 2014).

Has the database been corrupted ?Yet, my users are having no issues signing into XenApp or using the published app like Office or Geneva. 1359-294189-1584214 Back to top Sadiq Aziz Members This is a typical error in a Citrix XenApp (5, 6 or Presentation Server 4.x) environment. I made sure that "View Server Information" was checked, again all the way up the folder structure.5. The following describes how to enable network COM+ access.Start - Server manager - Roles - Application Server - Add Roles Services - COM+ Network Access 1242-262957-1469028 Back to top Doug Zwinck

Upon first launch of the Delivery Services Console I am prompted to "Configure and Run Discovery". In Windows Server's Event Viewer, several entries are logged even though the services related to Citrix XenApp are starting up fine. or SOMETHING) 1242-262957-1489448 Back to top Daniel Hernandez Members #16 Daniel Hernandez 21 posts Posted 31 August 2010 - 04:14 PM Log in with the account used as the first Citrix Successfully connected to the data store.

Which best describes you: IT Admin Business User DOWNLOAD Applicable Products XenApp 6.5 for Windows Server 2008 R2XenApp 6.0 for Windows Server 2008 R2XenApp 5.0 for Windows Server 2008 Symptoms or I found this thread;http://forums.citrix.com/thread.jspa?threadID=262495so it would seem that xenappprep is not needed for XenApp 6. I had installed xenapp using account "A", made account "B" the xenapp services account, and made account "C" the farm admin. Tried to call the vendor who installed the xenapp for us and they quoted a very high price for maintenance which we don't think is worth it.Thanks guys!! 1359-294189-1583021 Back to

Keep in mind that this is just a demo, for my user in a lab environment. No prior installation 1301-283393-1549829 Back to top Onome Ologe Members #15 Onome Ologe 29 posts Posted 24 April 2011 - 12:12 AM Hello Fred any info for me? Brand new test box. No dice.Any ideas would be greatly appreciated.